Mijn naam is Monique Peeters-Gruithuijzen en ik ben ervaringsdeskundige Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) / Post Commotioneel Syndroom (PCS). In 2018 heb ik mijn 3e hersenschudding opgelopen. Mijn herstel heeft ruim 3,5 jaar geduurd. In die periode was mijn brein voortdurend overprikkeld en stond mijn stresssysteem steeds op standje ‘alarm’. Hierdoor waren er ontzettend veel triggers in mijn brein geprogrammeerd, waardoor mijn brein de hersenschudding in stand hield. 

‘Leer er maar mee leven’ en ‘accepteer dat dit het is’ waren woorden die ik vaker terug hoorde. Ook kreeg ik vaker te horen dat ik ‘het zo goed deed om bewust te kiezen voor wat wel en wat niet ging’. Maar dat wilde ik helemaal niet. Ik wilde leven, spontaan dingen doen en niet steeds de balans opmaken of het wel of niet ging. Leuke dingen doen met ons jonge gezin, óók mee naar een dagje Toverland. Wat voor gezonde mensen vanzelfsprekend is, is dat voor iemand met een overprikkeld brein niet…

mijn verhaal

Een jaar na mijn 3e hersenschudding kwam ik in contact met Move The Brain in Zeist. Daar heeft mijn brein met behulp van intensieve therapie een herstart gekregen, waardoor ik niet meer gek werd van alles, maar alleen nog maar moe. Dat was het begin van herstel. Ik re-integreerde op mijn werk, maar werd niet meer de oude. Ik bleef overprikkeld, mijn stresssysteem bleef op alarm en ik had terugvallen. Mijn sympatisch zenuwstelsel hield de hersenschudding in stand. Prikkels betekende in de afgelopen jaren namelijk gevaar en daar moest ik voor beschermd worden. Interessant om te ontdekken hoe je brein je kan (over)beschermen met pijn, maar hoe kom je daar dan vanaf?

Dat was het moment dat ik in contact kwam met de methode van Live The Connection®. Het was geen quick-fix, maar gaande weg ging het steeds beter. Mijn brein leerde weer te vertrouwen en nieuwe neuropaadjes konden worden gemaakt. In het begin waren dit zandwegen, maar doordat de stress ervan af was, omdat de alarmen waren uitgezet, werden dit uiteindelijk weer snelwegen. Ik ga weer naar pretparken met onze kinderen, ga naar festivals, vier weer Carnaval. Ik ben er weer bij !

"Ik ga weer naar festivals, pretparken en feestjes. Ik doe weer mee !!"

"Ik kan niets anders doen dan op deze mensen af te stappen en ze mijn sleutels aan te bieden"

Na mijn volledige herstel van mijn hersenschuddingen ben ik begonnen om mensen te begeleiden als ervaringsdeskundige. Vanuit de intrinsieke motivatie om mensen daarmee te helpen. Ik zag in mijn omgeving meer mensen worstelen met cognitieve klachten na een hersenschudding, whiplash, PCS of NAH. Ik kon niets anders doen, dan op deze mensen af te stappen en ze mijn sleutels aan te bieden. In die periode ben ik steeds meer mensen gaan begeleiden en werd het steeds meer coachen. De coachees ervaarden veel steun van mij als ervaringsdeskundige en mijn opgedane kennis rondom herstel en revalidatie. Hierdoor konden ze zelf weer mooie stappen zetten in hun herstel. Ikzelf ervaar ontzettend veel voldoening als door mijn hulp anderen weer een stapje dichter bij herstel komen en hun leven weer een stukje gemakkelijker en lichter wordt. Ik ben me daarom in de afgelopen jaren steeds verder in het coachen gaan ontwikkelen en heb daarvoor diverse trainingen en opleidingen gevolgd die hierbij aansluiten.

Inmiddels heb ik dit vorm gegeven binnen mijn onderneming ‘Brein-Reset, gespecialiseerd in het overprikkeld brein’. Naast de doelgroep hersenschudding/PCS en NAH zijn hier ook mensen met cognitieve klachten door Long/post-COVID en stress gerelateerde klachten bijgekomen. Ik leer je niet omgaan met de prikkels en ook niet om ze te accepteren. Ik leer jou hoe je de triggers voor de overprikkeling in je brein uit kan zetten !

Naast mijn werk voor Brein-Reset ben ik Student + Coach in het Project ‘Planckgas’ bij de Fontys in Eindhoven. Project ‘Planckgas’ bestaat uit vrijwillige coaches die studenten met onder andere autisme, AD(h)D of andere oorzaken die aandacht vragen, coachen om grip te krijgen op hun studie. Ik coach studenten Toegepaste Natuurwetenschappen op het gebied van plannen & organiseren, stress, uitstelgedrag, faalangst, studeren & prikkelgevoeligheid.

dit ben ik
Monique Peeters, Brein-Reset, Beringe, Limburg, Brein Reset, overprikkeld brein

Mijn naam is Monique Peeters-Gruithuijzen. In 1974 geboren en getogen op het agrarisch bedrijf van mijn ouders in het  Brabantse Son & Breugel. 

In 2001 ben ik verhuisd naar Beringe in Limburg voor de liefde en daarmee getrouwd. We hebben inmiddels 2 prachtige kinderen: een dochter en zoon, beiden nog op het basisonderwijs. In mijn vrije tijd ga ik graag wandelen met onze Dalmatiër Sproet en ben graag buiten bezig met ons kleinvee.  Ik kan erg genieten van met vrienden naar (rock)muziek luisteren tijdens een concert of op een festivalweide. Ook kamperen op een kleinschalige (boerderij)camping zijn voor mij geluksmomentjes.

Ik heb gestudeerd aan de Hoger Agrarische School (HAS) in Den Bosch. Een technische opleiding waarmee ik me ‘ingenieur’ mocht noemen. Vervolgens heb ik bijna 25 jaar gewerkt bij de Rabobank als Agrarische Verzekeringsadviseur voor ondernemers. Een zakelijke en rationele omgeving gebaseerd op feiten en cijfers. Inmiddels heb ik mijn gevoelskant en mijn intuïtie omarmd en kan ik hier steeds beter naar leven. Omdat ik beide werelden zo goed ken, begrijp ik de worsteling die menig ander hier mee kan hebben. 

Ik ben te typeren als iemand die gemakkelijk contact legt én deze weet te onderhouden. Omdat ik van nature goed kan aanvoelen en op mijn intuïtie weet te vertrouwen weet ik snel tot de kern te komen. Met mijn warme gespreksstijl voelen mensen zich snel bij mij op hun gemak. 

Weetjes over mij:

 • ik spaar plastic doppen voor het goede doel De Hulphond.
 • ik drink honing in mijn koffie.
 • ik heb een zwak voor rood/wit geblokt en ruitjes.

Mijn relevante opleidingen

Supervisie –  Live The Connection® – 2024

Maandelijks supervisie voor coaches die met Live The Connection® werken. Hier wordt kennis overgedragen/verdiept en casussen behandeld. 

Basis Coach – Sonnevelt Opleidingen – oktober 2023/maart 2024

Een Basis Coach begeleidt cliënten die willen weten wie zij in de basis zijn, welke kwaliteiten en talenten zij bezitten en hoe deze kunnen worden ingezet om een optimale balans tussen lichaam en geest te bereiken

Ontstress Teacher – Live The Connection®-  juni 2023

Een gecertificeerd Ontstress Teacher leert de methode ‘Het ABC van ontstressen’ van Live The Connection® aan individuele cliënten of in groepen door workshops, zowel fysiek als online. 

Traject Doorbreken – Live The Connection® – maart 2022/februari 2023

Tijdens Traject Doorbreken leer je alle processen van Live The Connection® door deze eerst voor jezelf toe te passen en vervolgens begeleid je een medestudent hierin. Op deze manier ervaar je zelf aan den lijve hoe deze processen werken en hoe zij hun uitwerking hebben én train je de vaardigheid om een ander in het proces te begeleiden.  

 • Implementatiedag 3 – januari 2023
 • Implementatiedag 2 – januari 2023
 • Implementatiedag 1 – november 2022
 • Gezondheid – Live The Connection®- oktober/november 2022
 • Grensoverschrijding – Live The Connection®- augustus 2022
 • Onbestemd verdriet, verlies en gemis – Live The Connection®- juli 2022
 • Communicatie en zelfsabotage – Live The Connection®- juni 2022
 • Familie – Live The Connection®- mei 2022
 • Kernmodule – Live The Connection®- maart/april 2022
 • Ontstressen – Live The Connection®- maart 2022
 

Kernmodule – Live The Connection® – april/mei 2021

Ontstressen – Live The Connection® – april 2021

Omdat ik me graag steeds blijf ontwikkelen volg ik momenteel de volgende opleidingen:

 • Stress en Burn-out Coach – Sonnevelt Opleidingen – maart 2024/april 2025
 • Vliegende Start 1 – Live The Connection®- februari/april 2024
 

Mijn bancaire en verzekeringstechnische opleidingen heb ik maar even achterwege gelaten. Ben je toch geïnteresseerd ? Kijk gerust rond op mijn LinkedIn profiel.

Monique heeft me ontzettend geholpen met het herstel van mijn post commotioneel syndroom (PCS). Van nog geen 10 minuten achter een beeldscherm kunnen zitten naar weer in staat zijn om een universitaire master te volgen. Dit dankzij Monique’s tips hoe ik mijn belastbaarheid langzaam kan opbouwen. Ook raadde ze me een meditatie app aan waar ik nu nog regelmatig gebruik van maak. Dit helpt me op momenten dat ik rust nodig heb. Ik ben weer tot veel dingen in staat (die eerst helemaal niet meer konden). Monique, heel erg bedankt!!

Imke - student met PCS

Ik heb een fijne connectie met Monique die haar geduld en haar kwaliteiten heel goed beheerst en het prima kan overbrengen naar mij toe. Wat een ontzettend veel geduld heb jij daarvoor. Trots op jouw Monique!

Ondernemer

ervaringen
Brein Reset

Meijelseweg 48

5986 NJ Beringe

+31 6 2850 73 63 

info@Brein-Reset.nl

KVK-nummer 92826601

Btw-id NL004984904B86

CATvirtueelschild
Ik val als CAT-therapeut onder GAT-Wkkgz klachtrecht en GAT-tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT).
GATVirtueelschild
Voor meer informatie over mijn klachtenregeling zie: https://gatgeschillen.nl