De Methode

Ik werk met de methode van Live The Connection®, omdat dit zélfhulp en regie stimuleert in plaats van afhankelijkheid. Het is een methode waar je levenslang zelf op terug kunt grijpen en blijven toepassen zonder noodzakelijke tussenkomst van een ‘hulpverlener’. Wél kun je altijd terugvallen op een coach van Live The Connection® voor ondersteuning en begeleiding.

‘Het ABC van ontstressen’ van Live The Connection® is een nieuwe methode die gebaseerd is op neurowetenschappen waarbij reeds bewezen technieken zijn samengebracht én verbeterd.

Live The Connection® is eenvoudig en heel gebruiksvriendelijk. Je leert zelf met je onderbewuste te werken, zonder in pijnlijke herinneringen of trauma’s te hoeven graven. Dat gaat makkelijker en sneller dan je zou denken! Waarom? Omdat je lichaam en je hersenen héél veel vanzelf, dus automatisch doen. Het enige dat jij moet kunnen, is je brein aansturen door het de juiste opdrachten te geven.

Bekijk de video maar eens om te begrijpen hoe door de overprikkeling er alarmen in het brein komen en nog belangrijker, dat deze echt weer uit gezet kunnen worden.
Ervaar je de video als te prikkelrijk ?

Bij het tandwieltje kan de video naar behoefte worden aangepast. De afspeelsnelheid kan langzamer door dit aan te passen naar 0,75. Ook kan eventueel een ondertiteling worden toegevoegd en het geluid gedempt.

Op het moment dat je voortdurend overprikkeld bent, ervaar je iedere keer ‘controle verlies’. De overprikkeling lokt een vecht/vlucht/verstar reactie uit. Je brein maakt hierop weer alarmen, omdat het brein je wil beschermen tegen gevaar. In dit geval is het gevaar de overprikkeling.

Ik leg het uit aan de hand van het volgende voorbeeld. Stel je bent eens door een hond gebeten en je komt vervolgens een hond tegen. Dan kun je met je bewustzijn denken: dit is een andere hond of deze hond zit aan de riem of achter een poort. Maar je onderbewuste heeft allang het alarmsignaal afgegeven, waardoor je lichaam in stress is. Met je bewustzijn probeer je het te sussen en te relativeren, maar de vecht/vlucht/verstar reactie is er al. Dat is een razendsnelle reactie die je niet kunt tegenhouden.

Dit is wat er ook gebeurd met overprikkeling. Je kunt met je bewustzijn wel zeggen dat het allemaal wel mee valt, maar je lichaam vertelt, gestuurd vanuit het beveiligingssysteem uit het onderbewuste, je iets anders !!

Heel belangrijk om te realiseren is dat het NIET iets psychisch is. Je stelt je NIET aan en je verzint het NIET. Dit is hoe je (over)beschermende brein werkt !

Het goede nieuws is dat je de alarmen in je brein écht uit kunt zetten. Met de methode van Live The Connection® kun je daadwerkelijk laag voor laag, die ui met triggers afpellen. Want zodra de stress eraf is, kunnen er weer nieuwe neuropaadjes gemaakt worden. Dan krijgt je brein weer het vertrouwen dat je brein die prikkels wél kan verdragen en kun je die prikkels weer ondergaan. Langzaam aan stap voor stap wordt dat nieuwe neuropaadje een schelpenpaadje, het wordt een klinkerweg, een provinciale weg en vervolgens weer die snelweg.

 

 • Heb je ondanks je inspanningen toch nog last van stress?
 • Ben je bewust bezig met positief denken, maar ervaar je weinig resultaat?
 • Ervaar je blokkades waardoor je niet verder komt en die jouw groei in de weg staan?
 • Heb je last van triggers uit je omgeving of in jezelf die je verhinderen om jezelf te zijn?
 • Heb je het gevoel dat je al veel verder had moeten staan met alle workshops en cursussen die je al gevolgd hebt?
 • Wil je jouw kennis uitbreiden met deze uiterst krachtige methode?
 • Ben je klaar om naar de kern te gaan?

Sommige methodes en technieken kunnen goed werken als je brein verbonden is en optimaal functioneert. Is je brein in stress, bijvoorbeeld doordat je getriggerd raakt, dan kan je amper toepassen wat je eerder hebt geleerd. Dit komt omdat je met een brein in stress teruggrijpt op onderbewuste overlevingsmechanismen. Op dat moment kan je jouw wijsheid en kundigheid niet creatief inzetten en is je volledige potentieel niet ter beschikking. Daardoor werkt wat je al geleerd hebt, veel minder effectief en moet je het op wilskracht doen. Het kan ook vanzelf gaan, namelijk met een verbonden brein!

Soms ben je jouw lichamelijke klachten zo gewend geraakt dat je denkt dat het nu eenmaal bij jouw leven hoort. Je weet dat het mogelijk is en je hebt al van alles geprobeerd, maar je tot nu toe vond je nog geen oplossing die écht werkt.Recente onderzoeken tonen aan dat lichamelijke klachten vaak worden veroorzaakt door stress. Maar hoe doe je er iets aan? Veel technieken zijn tijdrovend of helpen maar voor een korte tijd. Met Live The Connection® is dat anders. Deelnemers aan de Live The Connection® workshops bereiken prachtige resultaten door zelf aan de slag te gaan met de methode.

 
 • Slaap je slecht of heb je geregeld last van hoofdpijn?
 • Heb je een voedselallergie of spijsverteringsproblemen?
 • Zit je met een aanslepende verkoudheid of voel je je over het algemeen niet zo fit?
 • Ben je vaak moe en heb je last van spierpijn?
 • Pieker je veel?
 • Ben je voortdurend overprikkeld en geïrriteerd?
 

Niet accepteren & leer er maar mee leven. Maar transformeren!

Je gaat de stress niet te lijf met een ontspanningsoefening en je gaat ook niet graven in het verleden. Nee, je gaat direct naar je onderbewuste en herprogrammeert je programmering, waardoor de triggers in je brein niet weer opnieuw aanslaan. Met deze methode kun je steeds, zodra de triggers zich voor doen, deze zélf uitzetten en zo stap voor stap je stresssysteem kalmeren. Niet accepteren en leer er maar mee leven, maar transformeren!

Je gaat:

je gaat :

Veel gestelde vragen

Hieronder staan de veel gestelde vragen over de methode van Live The Connection®. Staat je vraag er niet bij, stel deze gerust via de Contactpagina.

Live The Connection® is een wetenschappelijk onderbouwde methode en is ontwikkeld door Marina Riemslagh (PhD). Zij heeft tien jaar besteed aan onderzoek en praktijkervaring rond stress en stressgedrag. Ze onderzocht de invloed ervan op ons gedrag, ons welbevinden, onze relaties en onze gezondheid. Met al haar kennis en ervaring heeft ze in 2016 Live The Connection® neergezet. Deze methode is nadien als maar doorontwikkeld op basis van nieuwe kennis en ervaring.

Marina is een moedige (uit)vinder en haar methode is geijkt op wetenschappelijke kennis èn wat werkt. Daarmee heeft zij met Live The Connection® een levensveranderende methode in de wereld gezet die snel en diepgaand effect oplevert voor de rest van je leven.

‘Het ABC van ontstressen’ werkt met het onderbewuste brein. Want voordat jij het met je bewustzijn in de gaten hebt, heeft je onderbewuste je lichaam al in stress gebracht. Dat stress-signaal komt vanuit de Amygdalea in je brein. Hier worden de triggers die je in stress brengen opgeslagen.  Met deze methode haal je de triggers/alarmen weer van je alarmcentrum. Het gevolg is dat wanneer de triggers zich weer voordoen, dat het brein niet meer het signaal alarm afgeeft en jij geen stress meer ervaart indie situatie. 

Ja, iedereen kan het leren. Met behulp van een eenvoudige ABCDE 5-stappenplan pas je de methode toe.

Door het veelvuldig te oefenen worden de toepassingsmogelijkheden eigenlijk alleen maar groter. 

Nee, het is geen ontspanningsoefening. De ontspanning is het resultaat van het ontstressen. Maar het grote verschil is dat je in het onderbewuste brein de triggers van je alarmcentrum afhaalt, waardoor het een blijvend effect heeft.

Als de stress van de overprikkeling eraf is, kan je brein weer nieuwe verbindingen maken in het brein. Zolang je systeem blijft aangeven dat prikkels ‘gevaar’ zijn, zal je brein hiervoor geen nieuwe verbindingen maken. Sterker nog de breinverbindingen die je in alertheid brengen voor de prikkels, die worden juist versterkt. 

Als de stress eraf is kunnen deze nieuwe breinverbindingen gebruikt worden en zullen ze langzaam maar zeker van een zandpad verstevigd worden naar een klinkerweg, een asfaltweg en tot slot een snelweg. Prikkels zul je steeds beter kunnen verdragen. 

Jawel, stress zal er altijd zijn. Dat is ook goed. Denk bijvoorbeeld om je te helpen omgaan met een deadline of een ongeval. Deze methode helpt je WEL met het verlagen van je stress-niveau. Het kalmeert je stress-systeem, zodat niet alles meteen stress is. Ook leert je systeem dat de hoogte van stress in verhouding is met de situatie. 

Meer informatie vind je www.LiveTheConnection.com

Ook kun je het boek lezen: ‘Jezelf ontstressen in minder dan 5 minuten’ van Marina Riemslagh (PhD). Het is hier te bestellen.

 

De toepassingsmogelijkheden zijn legio. Stress is ook een ruim begrip. Je kunt het toepassen op stressgevoelens, maar ook op gedachten, zoals piekeren, angsten en zorgen. Je kunt het toepassen op situaties die je nu direct ervaart, maar ook op situaties uit het verleden waar je nu nog last van hebt. Het wordt ook veel gebruikt voor situaties die in de toekomst liggen, wat je nu in dit moment bezig houdt. Je kunt het ook gebruiken op lichamelijke klachten die stress gerelateerd zijn of juist weer veel stress opleveren. Daarom zeg ik altijd: ‘als je je afvraagt bij een situatie of de methode hiervoor is te gebruiken, dan is het antwoord ja‘.

Ik ben heel erg dankbaar dat ik ‘Het ABC van ontstressen’ heb geleerd. Wanneer ik erg druk ben in mijn hoofd, dan pas ik het toe en voel ik de spanning in mijn hoofd wegzakken. Als ik overprikkeld ben, kan ik niet meer goed nadenken, ga ik stotteren, kom ik niet meer goed uit mijn woorden en word ik dissy. Door dan te ontstressen kan ik mijn bezigheid weer op pakken. In al zijn eenvoud helpt ‘Het ABC van ontstressen’ me enorm om bij mezelf te zijn. Dat ik in mijn diepste ik ben en dat ik oké ben dat ik er ben. Het maakt mijn leven met mijn NAH écht gemakkelijker en lichter. Hier ben ik enorm dankbaar voor !

Marianne - NAH

Ik heb bij Monique een workshop gevolgd waarbij ze mij de ontstress methode van Live The Connection heeft aangeleerd. Het is een simpele methode die ik vrijwel dagelijks inzet wanneer ik merk dat ik te veel in mijn hoofd zit. En het werkt! Super fijn om zelf iets in handen te hebben om te ontstressen, niet alleen aan de oppervlakte, maar juist dieper met een blijvend resultaat! Monique was hierbij een zeer prettige coach! Ze is nuchter en weet waarover ze praat wat maakt dat je je meteen op je gemak voelt. Monique haar enthousiasme over de werking van de methode van Live The Connection brengt ze over op een nuchtere en zeer motiverende manier wat maakt dat je de methode blijft gebruiken. Met Monique als coach kom je vooruit!

Susan

ervaringen

Brein Reset

Meijelseweg 48

5986 NJ Beringe

+31 6 2850 73 63 

info@Brein-Reset.nl

KVK-nummer 92826601

Btw-id NL004984904B86

CATvirtueelschild
Ik val als CAT-therapeut onder GAT-Wkkgz klachtrecht en GAT-tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT).
GATVirtueelschild
Voor meer informatie over mijn klachtenregeling zie: https://gatgeschillen.nl